Γλυκά μυστικά

25 Ιανουαρίου 2016

Από τα πιο όμορφα αρώματα είναι αυτό της φρέσκιας βανίλιας. Το γνώρισα μεγάλη,.. ένα μαύρο κλωναράκι που όταν το αγγίξεις η μυρωδιά του χρωματίζει τα δάχτυλα με ένα τόσο όμορφο άρωμα που δε θέλεις να το αποχωριστείς!

Σήμερα θα σας γράψω ένα μυστικό που μπορεί να το έχετε ακούσει.. αλλά αξίζει να το κάνετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προμηθευτείτε το μαγευτικό αυτό κλωναράκι από τα μπαχαράδικα της γειτονιάς σας, και να το βάλετε σ'ένα βαζάκι γεμάτο ζάχαρη. Κλείστε το καλά με καπάκι και αφήστε το για ένα μήνα.. η ζάχαρή σας θα μοσχοβολάει βανίλια και θα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε στα αγαπημένα σας ροφήματα και γλυκά.

Να σας πω κι ένα δεύτερο μυστικό; ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες με μαύρη ζάχαρη όπου θα προσθέσετε κλωναράκια κανέλας, μαζί με μερικά κλωναράκια γαρίφαλο. Ξεχάστε τη για κάποιο διάστημα και χρησιμοποιήστε τη μετά από ένα μήνα στον καφέ σας.

26 Δεκεμβρίου 2014
26 Δεκεμβρίου 2014
24 Νοεμβρίου 2014