Κρέμα Γάλακτος - 10/2/2015

Κρέμα Γάλακτος - 10/2/2015

«μου έκοψε.. βγήκε σφιχτή… δεν έπηζε…» αυτά και άλλα πολλά για το παχύρευστο υγρό που ονομάζεται κρέμα γάλακτος. Να μερικά μυστικά:

Η κρέμα γάλακτος πρέπει να χρησιμοποιείται στους 4 – 5 βαθμούς, αμέσως δηλαδή από τη στιγμή που τη βγάλετε από το ψυγείο.

Το καλοκαίρι, που ο καιρός είναι ζεστός, τοποθετήστε  τον κάδο του μίξερ για λίγη ώρα στο ψυγείο, και μετά προσθέστε την κρέμα γάλακτος για να «χτυπηθεί». Η θερμοκρασία του, θα βοηθήσει να πήξει πιο γρήγορα και όμορφα η σαντιγί σας.
Όταν πρέπει να την ενσωματώσετε σε κρέμα, σταματήστε την ανάδευση λίγο νωρίτερα απ’ό,τι συνήθως. Συγκεκριμένα, μόλις αρχίσει να σχηματίζει γραμμώσεις, είναι έτοιμη. Ο λόγος είναι ότι καθώς θα την ανακατέψετε με την υπόλοιπη κρέμα, αυτή θα πήξει κι άλλο, είναι σα να συνεχίζεται η ανάδευσή της. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μια βελούδινη κρέμα, χωρίς «κομπάκια».